“Encaustic art”

 

 

Graag wil ik me aan u voorstellen. Ik ben Lydia Jakobs uit Horst, geboren in 1960, en ik schilder al sinds mijn jeugd. Ik heb veel geëxperimenteerd met allerlei schildertechnieken, zoals olieverf op doek en acrylverf op keramiek, voordat ik in 2002 begon te experimenteren met “Encaustic Art”.

Encaustic Art is in principe schilderen met gekleurde was. Het aanbrengen van de was gebeurt op verschillende manieren. Zo heb je onder andere een soort strijkijzer nodig dat de was laat smelten zodat die over het papier vloeit. Zowel dit strijkijzer alsook diverse andere soorten schildersgereedschappen worden gebruikt voor het vormgeven van het schilderij.

Encaustic Art maakt veel creatieve energie bij mij los omdat op een vloeiende en natuurlijke wijze steeds weer boeiende en fraaie effecten geeft. Vooral de kleuren spreken mij erg aan, maar ook de subtiele grijsnuances die ontstaan als er alleen met zwart-wit wordt gewerkt. Ieder stuk is weer uniek. Het werk is in het algemeen non-figuratief. Maar bij een langere blik op ieder werk vallen er toch veel concrete structuren in te ontdekken. Deze ontdekkingstocht maakt voor mij ieder werk extra inspirerend, al tijdens het maken.

Als u meer informatie over mijn schilderijen wilt ontvangen of als u graag een werk zou bezitten, neem dan contact met mij op via telefoonnummer

077-3986873
Mailen kan ook:
lydia@lydiajakobs.nl